Halcyon House opgeleverd!

Okt 15, 2021

Op 30 minuten rijden van Amsterdam bevindt zich Oosterwold, een landelijk gebied net buiten de stadsgrenzen van Almere. Oosterwold is een voorbeeld van een plek waarbij toekomstige bewoners de unieke kans krijgen om hun eigen droomhuis te creëren op een zelf uitgekozen stuk land. Alles wat hierbij komt kijken dienen ze zelf te organiseren, van het bouwen (en benoemen) van wegen tot duurzame rioleringssystemen en andere groene oplossingen. HOP biedt ondersteuning bij dit proces, verzorgt de nodige ontwerpen en vergunningen, geeft advies op het gebied van duurzaamheid, en integreert duurzame oplossingen in het ontwerp.

 Deze duurzame zelfbouwwoning voor een jong stel is recentelijk opgeleverd. HOP is vanaf het begin betrokken geweest om het ontwerp te maken, de  benodigde vergunning te verzorgen, en de bouw in goede banen te leiden. De woning meet ongeveer 130m2 en is geplaat op een stuk land van 2000m2. Het huis gaat op in zijn omgeving vanwege de subtiele vorm met gekantelde gevels op de eerste verdieping en een gevelmaterialisatie met een natuurlijke uitstraling in de kleuren van de natuur. De ruimtes binnen lopen in elkaar over, waarbij boven en beneden met elkaar verbonden worden door twee riante vides. De open ruimtes, vides, grote ramen en daklichten boven deze vides zorgen voor een ruimtelijk en licht interieur.

 De droom van de opdrachtgevers is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Ze zijn van plan hun eigen groente en fruit te verbouwen en één van hen heeft zelfs al een opleiding gedaan tot gecertificeerd imker. Bij zelfvoorzienend leven horen ook zonnepanelen, een warmtepomp, een warmteterugwinsysteem en een eigen duurzaam rioleringssysteem met helofytenfilter. HOP voert hierbij de coördinatie en heeft alle onderdelen geïntegreerd in een totaalontwerp.

 

211012_HalcyonHouse__exterior_HOP_michaelcerrone_26